Skip to main content

Handklachten

Klachten aan je hand zijn vaak vervelend, omdat je ze de hele dag gebruikt. Soms zorgt dit ervoor dat je werk of hobby’s niet goed kunt beoefenen, ook kan het je belemmeren in sportactiviteiten. Gelukkig valt er aan veel handklachten iets te doen. Een persoonlijk behandelplan, gericht op jouw situatie, staat hierbij centraal. Bekijk hieronder voor welke klachten je bij ons terecht kunt.

Carpaal Tunnel Syndroom

Een carpaal tunnel syndroom is een aandoening waarbij de zenuw (nervus medianus) aan de binnenzijde van de pols geïrriteerd is.

Ziekte van Dupuytren

Ook wel koetsiershand, is een goedaardige aandoening waarbij er strengen of knobbels bindweefsel worden aangemaakt in je handpalm.

Cubitaal Tunnel Syndroom

Een Cubitaal tunnel syndroom is een aandoening waarbij de zenuw (nervus ulnaris) aan de binnenzijde van de elleboog klem zit.

Wat doen wij?

Specialistische zorg

Onze klinieken bieden je gespecialiseerde zorg bij hand- en polsklachten. Onze behandelingen en operaties vallen onder de vergoede zorg. Bij HandsOnCare hebben we korte wachttijden en uiteraard een kundig en ervaren team van chirurgen en therapeuten. Heb je vragen over bepaalde klachten of een specifieke behandeling? Neem dan contact met ons op.

Specialist Marietta Bertleff

Niet nodig om 'met pijnklachten te leren leven' of 'het nog even aan te zien'.

Veel mensen lopen rond met chronische polsklachten. Zij hebben al meerdere artsen gezien en verschillende onderzoeken gehad zoals echo, mri en in sommige gevallen ook al een kijkoperatie. Vaak wordt tegen hen verteld dat er niets aan de hand is en dat je er maar mee moet leren leven. Een groot deel van deze mensen heeft echter hypermobiele gewrichten in de pols of zoals het ook wel genoemd wordt hyperlaxe gewrichtsbanden. Dit kan problemen geven in het dagelijks leven, maar vaak ook met werk en tijdens het beoefenen van je sport.

Handoperatie

Behandeling of operatie?

Voor de meeste handoperaties kunnen we met een kleine ingreep, zoals bijvoorbeeld spalktherapie de klachten verhelpen. Is dat niet mogelijk in jouw geval, of levert het niet de gewenste resultaten op? Dan zijn er verschillende operatiemogelijkheden. Dit is afhankelijk van jouw klachten en persoonlijke wensen. De specialist gaat hiervoor met je in gesprek en stelt een persoonlijk behandelplan op.

Het herstel

Eerste dagen

Vaak krijg je na de handoperatie een verband, spalk of een mitella. De eerste dagen dien je de hand hoog te houden om zwelling tegen te gaan, een zwelling geeft namelijk meer pijn en stijfheid. Houd er rekening mee dat een operatieve ingreep pijn kan veroorzaken in je vingers, hand of pols. We adviseren daarom rust in te plannen in de periode na de operatie.

Begeleiding van handtherapeut

Gemiddeld kom je na 8-10 dagen terug voor wondcontrole op de polikliniek. De handtherapeut zal de spalk vervangen. De spalk moet meestal zo’n 6-8 weken gedragen worden. Dit om bewegingen tussen de botten van het gewricht tegen te gaan. Na deze periode wordt de spalk langzaam afgebouwd onder begeleiding van de therapeut.

Maak een afspraak

Wil je contact opnemen, vul ons afspraak formulier in of bel voor direct contact.