Skip to main content

Vergoeding en verwijzing

Vergoeding HandsOnCare 2023

In 2023 is HandsOnCare met alle zorgverzekeraars in gesprek en heeft dit bij de meeste zorgverzekeraars geleidt tot een contract. De declaratie dienen wij altijd direct in bij uw zorgverzekeraar. Uw behandeling bij de klinieken van HandsOnCare valt onder verzekerde zorg en wordt 100% vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt wel altijd uw eigen risico, net als bij behandeling in ieder ander ziekenhuis.

Restitutiepolis en naturapolis

Wanneer HandsOnCare geen contract heeft met uw zorgverzekeraar geldt dat de zorg 100% vergoed wordt met een restitutiepolis. Met een naturapolis is dat afhankelijk van uw zorgverzekeraar en kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met je zorgverzekeraar op.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Ja, om een behandeltraject te starten bij HandsOnCare heb je een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief kan je eerste afspraak niet doorgaan. Een verwijzer kan je huisarts, een arbo-arts of een medisch specialist zijn.

Status per verzekeraar

In onderstaande tabel staan de zorgverzekeraar koepels vermeld en vindt u de status van contractering voor 2023. 

Naam zorgverzekeraar 2022 2023
a.s.r. Gecontracteerd Gecontracteerd
Caresq Gecontracteerd
CZ Gecontracteerd Gecontracteerd
DSW Gecontracteerd Gecontracteerd
ENO Gecontracteerd Gecontracteerd
Menzis Niet gecontracteerd Gecontracteerd
ONVZ Gecontracteerd Gecontracteerd
VGZ Gecontracteerd Gecontracteerd
Zilveren Kruis Gecontracteerd Gecontracteerd
Zorg en Zekerheid Gecontracteerd Gecontracteerd

Bij welke koepel verzekeraar zit ik?

Weet je niet bij welke koepel jouw zorgverzekeraar hoort? Geen probleem, je vindt het makkelijk terug in de infographic hiernaast. Wil je meer weten over de verschillende verzekeraar concerns, hun marktaandeel en bijvoorbeeld volmachten? Bekijk dan de website van Zorgwijzer.nl. Hier staat dit overzichtelijk weergegeven.

 

Passantentarieven HandsOnCare

Wij zijn verplicht om transparant te zijn over de kosten voor onze behandelingen, deze kosten noemen we de passantentarieven. Ondanks dat wij verzekerde zorg leveren is het mogelijk om een behandeling op eigen initiatief en eigen kosten te starten. In dit geval gelden de passantentarieven. Deze tarieven verschillen van de tarieven die wij doorberekenen aan zorgverzekeraars in verband met prijsafspraken die wij met hen kunnen maken. Hieronder kun je de passantentarieven inzien.