Vergoeding en verwijzing

Vergoeding

Een behandeling bij HandsOnCare valt onder de verzekerde zorg en wordt dus vergoed. HandsOnCare heeft in 2021 met de meeste zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat wij de declaratie direct naar jouw verzekeraar sturen en dat zij dit 100% vergoeden. Je betaalt wel altijd je eigen risico, net zoals je dat doet bij andere zorginstellingen zoals een ziekenhuis.

Restitutiepolis en naturapolis

Wanneer wij geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan wordt de zorg 100% vergoed wordt met een restitutiepolis. Bij een naturapolis verschillen de voorwaarden per verzekeraar en kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met je zorgverzekeraar op.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Ja, om een behandeltraject te starten bij HandsOnCare heb je een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief kan je eerste afspraak niet doorgaan. Een verwijzer kan je huisarts, een arbo-arts of een medisch specialist zijn.

Status per verzekeraar

In onderstaand overzicht hebben wij de status van het contracteren per verzekeraar weergegeven.

Naam koepel verzekeraar 2021 2022 Aanvullende informatie 2022
ASR Gecontracteerd In onderhandeling De onderhandeling voor 2022 is nog niet afgerond. De verwachting is dat het contract op korte termijn is afgerond. Patiënten worden regulier ingepland.
DSW Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
VGZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Zilveren Kruis Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
ONVZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
ENO Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Zorg en Zekerheid Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
CZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Menzis Niet gecontracteerd Niet gecontracteerd Patiënten worden regulier ingepland. Patiënten kunnen facturen indienen bij hun verzekeraar. Hebben wij geen contract met de verzekeraar? Dan geldt dat de zorg 100% vergoed wordt met een restitutiepolis. Met een naturapolis is dat afhankelijk van je verzekeraar en kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op.

Bij welke koepel verzekeraar zit ik?

Weet je niet bij welke koepel jouw zorgverzekeraar hoort? Geen probleem, je vindt het makkelijk terug in de infographic hiernaast. Wil je meer weten over de verschillende verzekeraar concerns, hun marktaandeel en bijvoorbeeld volmachten? Bekijk dan de website van Zorgwijzer.nl. Hier staat dit overzichtelijk weergegeven.