Vergoeding en verwijzing

Vergoeding

Een behandeling bij HandsOnCare valt onder de verzekerde zorg en wordt dus vergoed. HandsOnCare heeft in 2022 met alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat wij de declaratie direct naar jouw verzekeraar sturen en dat zij dit 100% vergoeden. Je betaalt wel altijd je eigen risico, net zoals je dat doet bij andere zorginstellingen zoals een ziekenhuis.

Restitutiepolis en naturapolis

Wanneer wij geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan wordt de zorg 100% vergoed wordt met een restitutiepolis. Bij een naturapolis verschillen de voorwaarden per verzekeraar en kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met je zorgverzekeraar op. Let op, dit is in 2022 dus niet het geval.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Ja, om een behandeltraject te starten bij HandsOnCare heb je een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief kan je eerste afspraak niet doorgaan. Een verwijzer kan je huisarts, een arbo-arts of een medisch specialist zijn.

Status per verzekeraar

In onderstaand overzicht hebben wij de status van het contracteren per verzekeraar weergegeven.

Naam koepel verzekeraar 2021 2022 Aanvullende informatie 2022
ASR Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
DSW Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
VGZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Zilveren Kruis Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
ONVZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
ENO Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Zorg en Zekerheid Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
CZ Gecontracteerd Gecontracteerd Afspraken worden regulier ingepland.
Menzis Niet gecontracteerd Gecontracteerd  Afspraken worden regulier ingepland.

Bij welke koepel verzekeraar zit ik?

Weet je niet bij welke koepel jouw zorgverzekeraar hoort? Geen probleem, je vindt het makkelijk terug in de infographic hiernaast. Wil je meer weten over de verschillende verzekeraar concerns, hun marktaandeel en bijvoorbeeld volmachten? Bekijk dan de website van Zorgwijzer.nl. Hier staat dit overzichtelijk weergegeven.

 

Passantentarieven HandsOnCare

Wij zijn verplicht om transparant te zijn over de kosten voor onze behandelingen, deze kosten noemen we de passantentarieven. Ondanks dat wij verzekerde zorg leveren is het mogelijk om een behandeling op eigen initiatief en eigen kosten te starten. In dit geval gelden de passantentarieven. Deze tarieven verschillen van de tarieven die wij doorberekenen aan zorgverzekeraars in verband met prijsafspraken die wij met hen kunnen maken. Hieronder kun je de passantentarieven voor 2022 inzien.