Skip to main content

Maak kennis met onze Experts

Hieronder staan onze specialisten vermeld. Klik op één van de foto’s voor meer informatie. Onze collega’s werken op dit moment op drie verschillende locaties in het land; Rozendaal (Arnhem), Bosch en Duin en Lelystad.

Wim Theuvenet Hands on Care
Amerikaans en Europees gecertificeerd hand en pols chirurg

Dr. Wim Theuvenet

Rozendaal (Arnhem)

Na mijn studie Geneeskunde in Groningen ontving ik mijn artsenbul in mei 1979. Kort daarna startte mijn vooropleiding Algemene Heelkunde in het Deventer Ziekenhuis, terwijl in december 1985 de specialisatie in de plastische-, reconstructieve-, esthetische- en handchirurgie werd voltooid in het Radboud UMC in Nijmegen.
Van 1986 tot 1992 was ik aanvankelijk de eerste plastisch chirurg in Nepal, werkzaam in het Anandaban Leprosy Hospital. Er volgde een fellowship handchirurgie in het Hôpital de la Main in Parijs. In 1996 werd het diploma “European Board Certified Hand Surgeon” (FESSH) behaald, in 1999 volgde met succes het “Self-examination Exam” van de American Society for Surgery of the Hand. In 2002 werd de doctor’s titel behaald aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift: “Clinical Aspects of Nerve Damage in Leprosy”.
Van begin 1993 tot eind 2017 werkte ik in de maatschap plastische chirurgie van de Regionale Ziekenhuizen van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, alwaar ik het Regionale Handchirurgie Centrum en het multidisciplinaire Handen Expertise Team kon opzetten voor de complexe handproblematiek. Van 2007 tot 2012 ben ik met veel plezier secretaris van het Concillium Plastico Chirurgicum Neerlandicum geweest, die de opleiding tot plastisch chirurg in Nederland inhoud geeft.
Vanaf 1993 ben ik naast het reguliere werk in Nederland senior consultant voor “The Leprosy Mission International” (Leprazending) en “The Netherlands Leprosy Relief Organization” (Lepra Stichting), via welke ik als leproloog en als plastisch chirurg jonge artsen en paramedici kan helpen opleiden in tot nu toe 14 landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika , in de lepra reconstructieve chirurgie en de reconstructieve plastische chirurgie.
Sinds medio 2018 werkzaam als plastisch (onder andere huidtumoren), reconstructief en met name handchirurg bij de Hand- en Pols Kliniek te Rozendaal, waar ik u van harte welkom heet op mijn spreekuur.
BIG registratie: 29024262101
Amerikaans en Europees gecertificeerd hand en pols chirurg

Dr. Mariëtta Bertleff

Bosch en Duin, Lelystad

“Tijdens mijn opleiding tot plastisch chirurg kwam ik in aanraking met de handchirurgie en werd gefascineerd door de uitdaging van het vak veroorzaakt door de complexiteit van de hand en het belang van een goed functionerende hand in ons dagelijks leven. Vandaar dat ik tijdens mijn opleiding tot plastisch chirurg heb besloten om me in dit vak te specialiseren in Engeland. Gedurende meer dan een jaar heb ik hier dagelijks alleen maar handchirurgie gedaan en veel verschillende aandoeningen voorbij zien komen. In 2006 heb ik het Europese handexamen gedaan. Terug in Nederland wilde ik graag de handchirurgie op dat niveau uitvoeren als ik in Engeland had gezien. De hand- en polspathologie is echter zo complex dat je dit vak er naast alle andere dingen die in de plastische chirurgie voorkomen eigenlijk niet bij kan doen. Daarom heb ik in 2010 besloten me helemaal toe te leggen op de handchirurgie. Sindsdien heb ik veel geleerd over de hand en pols en zie en herken ik steeds meer problemen waar ik vroeger niet eens het bestaan van wist. April 2015 heb ik ook het Amerikaanse handexamen gehaald en ben hiermee in Nederland één van de eerste artsen die zowel Europees als Amerikaans gecertificeerd is op het gebied van de hand en polschirurgie.
Te vaak zie ik patiënten voor een 2nd opinion, die al onnodig lang met klachten rondlopen en van de ene naar de andere dokter zijn gestuurd en hoor ik verhalen van mensen tegen wie is verteld dat ze maar met hun klachten moeten leren leven. Gelukkig is dit zelden nodig.”
Lidmaatschap
Nederlandse vereniging van plastische chirurgie (NVPC)
Nederlandse vereniging voor handchirurgie (NVvH)
Britse vereniging voor handchirurgie (BSSH)
Amerikaanse vereniging voor handchirugie (ASSH)

BIG registratie: 49047179801

Zorgconsulente

Renita Weishaupt

Bosch en Duin en Lelystad

Zorgconsulente

Brenda Woerdman

Bosch en Duin

Zorgconsulente

Dorothey Sivasli

Rozendaal

Coördinator balie en telefonie

Jane Symons

Rozendaal

Maak een afspraak

Wil je contact opnemen, vul ons afspraak formulier in of bel voor direct contact.