Skip to main content

Klachten aan je vingers

Klachten aan je hand of vinger(s) zijn vaak vervelend, omdat je jouw handen de hele dag gebruikt. Soms zorgt dit ervoor dat je jouw werk niet goed kunt uitvoeren of belemmert het in sporten en hobby’s.

Persoonlijk behandelplan

Gelukkig valt er aan veel handklachten iets te doen. Een persoonlijk behandelplan, gericht op jouw situatie, staat hierbij centraal.

Handklachten

Bekijk hieronder voor welke vinger- en handklachten je bij ons terecht kunt. Herken je een van onderstaande uitspraken? Of heb je andere klachten? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik heb pijn in mijn duim
“Ik kan niet goed meer een kopje vasthouden”
“Een bladzijde omslaan is pijnlijk” 

“Ik heb pijn in mijn pols”

Ik heb tintelingen in mijn vingers”
“Fietsen geeft slapende vingers”
“Ik word ‘s nachts wakker van dove vingertoppen” 

“Ik ben kracht kwijt” 

Glomustumor

Een glomus tumor is een zeer klein gezwelletje net onder uw nagelbed. Soms is het te zien als een blauwige verkleuring door de nagel heen.

Triggervinger

Een triggervinger is een vinger die bij buigen ineens op slot kan schieten, mensen horen dan een vaak een klikje.

Hypermobiele Duim

Hyperlaxiteit betekent dat de banden van de duim te slap zijn geworden waardoor iemand makkelijk door zijn duim heen zwikt.

Mallet vinger

Een Mallet vinger is een vinger waarvan u het eindkootje niet meer kan strekken omdat de strekpees is geknapt.

Artrose Vinger

Artrose betekent dat het kraakbeen van het gewricht is versleten, waardoor bot tegen bot aan schuurt.

Duim Artrose

Artrose betekent een beschadigd kraakbeenlaagje van het gewricht dat zorgt voor het goed kunnen scharnieren van botten.

Wat doen wij?

Specialistische zorg

Onze klinieken bieden je gespecialiseerde zorg bij hand- en polsklachten. Onze behandelingen en operaties vallen onder de vergoede zorg. Bij HandsOnCare hebben we korte wachttijden en uiteraard een kundig en ervaren team van chirurgen en therapeuten. Heb je vragen over bepaalde klachten of een specifieke behandeling? Neem dan contact met ons op.

Specialist Marietta Bertleff

Niet nodig om 'met pijnklachten te leren leven' of 'het nog even aan te zien'.

Veel mensen lopen rond met chronische polsklachten. Zij hebben al meerdere artsen gezien en verschillende onderzoeken gehad zoals echo, mri en in sommige gevallen ook al een kijkoperatie. Vaak wordt tegen hen verteld dat er niets aan de hand is en dat je er maar mee moet leren leven. Een groot deel van deze mensen heeft echter hypermobiele gewrichten in de pols of zoals het ook wel genoemd wordt hyperlaxe gewrichtsbanden. Dit kan problemen geven in het dagelijks leven, maar vaak ook met werk en tijdens het beoefenen van je sport.

Handoperatie

Behandeling of operatie?

Voor de meeste handoperaties kunnen we met een kleine ingreep, zoals bijvoorbeeld spalktherapie de klachten verhelpen. Is dat niet mogelijk in jouw geval, of levert het niet de gewenste resultaten op? Dan zijn er verschillende operatiemogelijkheden. Dit is afhankelijk van jouw klachten en persoonlijke wensen. De specialist gaat hiervoor met je in gesprek en stelt een persoonlijk behandelplan op.

Het herstel

Eerste dagen

Vaak krijg je na de handoperatie een verband, spalk of een mitella. De eerste dagen dien je de hand hoog te houden om zwelling tegen te gaan, een zwelling geeft namelijk meer pijn en stijfheid. Houd er rekening mee dat een operatieve ingreep pijn kan veroorzaken in je vingers, hand of pols. We adviseren daarom rust in te plannen in de periode na de operatie.

Begeleiding van handtherapeut

Gemiddeld kom je na 8-10 dagen terug voor wondcontrole op de polikliniek. De handtherapeut zal de spalk vervangen. De spalk moet meestal zo’n 6-8 weken gedragen worden. Dit om bewegingen tussen de botten van het gewricht tegen te gaan. Na deze periode wordt de spalk langzaam afgebouwd onder begeleiding van de therapeut.

Veel gestelde vragen

  • Mag ik rijden met gips?
  • Wanneer mag ik weer aan het werk?
  • Wanneer mag ik weer sporten?
  • Wordt een consult en behandeling vergoed?
  • Wat mag ik na de operatie?
  • Welke eventuele complicaties treden soms op?

Maak een afspraak

Liever direct contact? Bel CosMed: 088 – 89 100 10