Skip to main content

Polsklachten

Klachten aan je pols zijn vaak erg vervelend. Je gebruikt je polsen immers de hele dag. Soms leidt dit zelfs tot onvermogen om je werk goed te kunnen uitoefenen of belemmert het je bij sporten of hobby’s. Regelmatig wordt nog het advies gegeven ‘om het nog even aan te zien’ of ‘met de pijnklachten te leren leven’. Meestal is dat gelukkig niet nodig en kunnen wij er iets aan doen. Het behandelen van polsklachten doe je op individueel niveau en je krijgt van ons een persoonlijk behandelplan. Klik op één van de polsklachten hieronder voor meer informatie.

Artrose Pols

Bij artrose wordt het kraakbeen dunner, hierdoor schuurt bot op bot. Dit geeft vaak zwelling van het gewrichtskapsel wat zich uit in pijn en stijfheid.

Pisotriquetrale Artrose

PT artrose is een oorzaak van wat we noemen ‘Ulnar-sided wrist pain’. Dit zijn pijnklachten aan de pink zijde (ulnaire zijde) van de pols.

Ganglion Pols

Een ganglion is een cyste gevuld met een dikke gel. Meestal komt een ganglion voor aan de achterzijde van de pols.

Hypermobiele Pols

Het wordt ook wel hypermobiliteit genoemd. Waarom de banden ‘te slap’ zijn is niet altijd duidelijk.

Ulnar Sided Wrist Pain

Chronische polsklachten aan de pinkzijde van de pols. We noemen dit ‘ulnar sided wrist pain’.

Syndroom van De Quervain

De peesontsteking kun je niet zien op een foto en ook in het bloed zijn zelden afwijkingen zichtbaar.

Wat doen wij?

Specialistische zorg

Onze klinieken bieden je gespecialiseerde zorg bij hand- en polsklachten. Onze behandelingen en operaties vallen onder de vergoede zorg. Bij HandsOnCare hebben we korte wachttijden en uiteraard een kundig en ervaren team van chirurgen en therapeuten. Heb je vragen over bepaalde klachten of een specifieke behandeling? Neem dan contact met ons op.

Specialist Marietta Bertleff

Niet nodig om 'met pijnklachten te leren leven' of 'het nog even aan te zien'.

Veel mensen lopen rond met chronische polsklachten. Zij hebben al meerdere artsen gezien en verschillende onderzoeken gehad zoals echo, mri en in sommige gevallen ook al een kijkoperatie. Vaak wordt tegen hen verteld dat er niets aan de hand is en dat je er maar mee moet leren leven. Een groot deel van deze mensen heeft echter hypermobiele gewrichten in de pols of zoals het ook wel genoemd wordt hyperlaxe gewrichtsbanden. Dit kan problemen geven in het dagelijks leven, maar vaak ook met werk en tijdens het beoefenen van je sport.

Polsoperatie

Vaak vindt een polsoperatie plaats onder een blokverdoving van de arm of narcose in dagbehandeling. Aan het begin van de ingreep krijg je eenmalig antibiotica of een plaatselijke verdoving. Tijdens de ingreep heb je een strak opgeblazen bloedleegte band om de bovenarm zodat in het operatie gebied alles goed zichtbaar is. Het verdere doorloop van de polsoperatie is afhankelijk van welke behandeling wordt uitgevoerd, deze zijn terug te lezen op de specifieke behandelpagina’s.

Het herstel

Vaak krijg je na de polsoperatie een verband, een spalk en een mitella. De eerste dagen dien je de hand hoog te houden en goed rust te houden om een zwelling tegen te gaan, dit kan namelijk zorgen voor pijn en stijfheid. Na 8-10 dagen kom je voor controle op de polikliniek. De handtherapeut vervangt de spalk en deze draag je vervolgens 6-8 weken. Onder begeleiding van een handtherapeut bouw je dit vervolgens langzaam af.

Maak een afspraak

Wil je contact opnemen, vul ons afspraak formulier in of bel voor direct contact.