Skip to main content

Informatieve presentatie van Mariëtta Bertleff over Dupuytren

By oktober 29, 2021november 2nd, 2021Filmpjes

Onlangs mocht onze Dr. Mariëtta Bertleff een presentatie verzorgen tijdens een webinar, georganiseerd door de Nederlandse Dupuytren Vereniging. Zij ging in op de vragen ‘Wat is Dupuytren?’ ‘Welke behandelmogelijkheden zijn er?’ en ‘Wat zijn de ervaringen van patiënten?’ Ook behandelde ze de volgende zeven vooroordelen / statements:

  • Niets aan laten doen, want het komt altijd terug
  • Mensen hebben geen last van Dupuytren
  • Het komt vaker voor bij rokers
  • Het komt vaker voor bij diabeten
  • Het komt vaker voor bij mensen die alcohol gebruiken
  • Het komt vaker voor bij epilepsie
  • Het komt 7x vaker voor bij mannen

Wil je weten of deze statements waar zijn en ben je benieuwd naar de rest van de presentatie? Je bekijkt de webinar terug via onderstaande link. (Dr. Mariëtta Bertleff start vanaf 25:35).

Over de webinars van Stichting Dupuytren Nederland

Stichting Dupuytren Nederland organiseert regelmatig (gratis) informatiesessies, vanwege corona zijn deze in 2020 en 2021 via een webinar (Zoom). Tijdens de informatiesessies vertellen verschillende nationaal en internationaal erkende specialisten over het ziektebeeld, de behandelmogelijkheden van de ziekte, de behandeling na een ingreep of operatie en onderzoek naar Dupuytren en Ledderhose. Tijdens de sessies is er voor aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen.

Over Stichting Dupuytren Nederland

De Stichting Dupuytren Nederland is een non-profit-organisatie ter ondersteuning van patiënten met de ziekte van Dupuytren en verwante aandoeningen. Het is hun missie om patiënten te ondersteunen en om onderzoek, onderwijs en voorlichting te stimuleren. Ook willen ze het vinden van een ​​remedie voor de ziekte van Dupuytren en aanverwante aandoeningen bevorderen. De Stichting Dupuytren Nederland is onafhankelijk voor en door patiënten, ondersteund door medische experts.

Meer informatie over Dupuytren?

Wil je meer weten over de Ziekte van Dupuytren. Op deze pagina lees je alles over de diagnose, het onderzoek, de mogelijke behandelingen, de eventuele operatie en de revalidatie.